افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
ارتباط تنبلی چشم در کودکی و خطر ابتلا به بیماری در بزرگسالی
24 اسفند 1402 - 19:24
شناسه : 58489

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که کودکان مبتلا به “تنبلی چشم” احتمال بیشتری دارد که در بزرگسالی با مجموعه ای از مشکلات جدی سلامت مواجه شوند.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از مهر از هلث دی نیوز، محققان دریافتند کودکانی که مبتلا به آمبلیوپی تشخیص داده می‌شوند در بزرگسالی بیشتر در معرض ابتلاء به فشار خون بالا، چاقی و دیابت هستند.

بر اساس یافته‌های بدست آمده، آنها همچنین با افزایش خطر حمله قلبی مواجه هستند.

دکتر «زیگفرید واگنر»، محقق ارشد از مؤسسه چشم‌شناسی کالج لندن، می‌گوید: «چشم‌ها نگهبان سلامت کلی بدن هستند. آنها ارتباط نزدیکی با سایر سیستم‌های بدن دارند. به همین دلیل است که ما بینایی را در هر دو چشم به خوبی غربال می‌کنیم.»

آمبلیوپی زمانی اتفاق می‌افتد که بینایی یک چشم به درستی رشد نمی‌کند. از آنجایی که مغز چشم ضعیف‌تر را نادیده می‌گیرد، آن چشم از موقعیت خود خارج می‌شود و تمایل دارد از هر جایی که فرد به آن نگاه می‌کند کمی دورتر شود.

محققان می‌گویند از هر ۱۰۰ کودک چهار کودک تنبلی چشم دارند. این شایع‌ترین وضعیت بینایی در کودکان است.

برای این مطالعه، محقق داده‌های بیش از ۱۲۶۰۰۰ فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله را تجزیه و تحلیل کرد.

از شرکت کنندگان پرسیده شد که آیا در دوران کودکی برای آمبلیوپی تحت درمان قرار گرفته اند و آیا هنوز در بزرگسالی به این بیماری مبتلا هستند یا خیر. همچنین از آنها پرسیده شد که آیا بیماری‌های مزمن دیگری در آنها تشخیص داده شده است.

محققان دریافتند در میان بیش از ۳۲۰۰ نفری که در کودکی تنبلی چشم داشتند، ۸۲ درصد همچنان در بزرگسالی کاهش بینایی در یک چشم داشتند.

بزرگسالانی که در کودکی آمبلیوپی داشتند نیز ۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت، ۲۵ درصد افزایش خطر فشار خون و ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر چاقی بودند.

خطر افزایش مشکلات سلامتی هم در بزرگسالانی که مشکلات بینایی آنها ادامه داشت و هم در افرادی که در بزرگسالی بینایی خوبی داشتند، مشاهده شد.

واگنر در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «تحقیق ما به این معنی است بزرگسالانی که در کودکی دچار آمبلیوپی بودند، بیشتر از بزرگسالانی که آمبلیوپی نداشتند، به این اختلالات مبتلا می‌شوند. یافته‌ها به این معنا نیست که هر کودک مبتلا به آمبلیوپی حتماً در بزرگسالی دچار اختلالات قلبی متابولیک می‌شود.»

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷