به گزارش ایسنا، زلزله اخیر تایوان با قدرت ۷.۴ بزگترین زلزله ۲۵ سال اخیر این جزیره از سال ۱۹۹۹ است. در زلزله قبلی که در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۱۹۹۹ رخ داد، یک هفته طول کشید تا آسیبهای وارد شده به شبکه تامین برق، ترمیم و تجهیزات از ابتدا راهاندازی شود و در خط تولید قرار گیرند تا زنجیره تامین ریزتراشه احیاء شود.
به اعتقاد محققان برنامه ملی میکروالکترونیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان این در حالی است که در زلزله چند روز پیش تایوان، صنعت ریزتراشه در این کشور تنها پس از یک روز به شرایط تولید عادی خود بازگشت؛ موضوعی که نشان میدهد در ۲۵ سال اخیر این کشور آمادگی خود را تا حد بسیار مطلوبی به منظور تابآوری در برابر بلایای طبیعی بخصوص زمینلرزه بالا برده است.
TSMC، بزرگترین تولیدکننده ریزتراشه در جهان که در تایوان قرار دارد، اعلام کرده است که برخی لولههای کوارتز و تعدادی ویفر که در فرایند تولید ریزتراشه قرار داشتند، آسیب دیدهاند. بعضی از ماشینآلاتی که مشکوک به نقص یا کاهش کیفیت در اثر زمینلرزه بودند نیز برای جلوگیری از مشکلات آتی مورد بررسی و راهاندازی مجدد قرار گرفتهاند.
این زمینلرزه مهیب تنها کمتر از ۶ ساعت در روند تولید TSMC وقفه ایجاد کرد و به دلیل آمادگی فوقالعاده تایوانیها، خسارات آن بسیار محدود بوده است. ارزیابیها نشان میدهد که خسارت ایجاد شده برای شرکت TSMC با کسر میزان جبرانی توسط بیمه چیزی نزدیک به ۶۲ میلیون دلار است که رقمی ناچیز برای شرکتی با قدرت و ابعاد TSMC است.
نکته قابل توجه دیگر در این زمینه، همکاری شرکتهای مختلف ریزتراشه و حمایت دولتی از آنها بود. به طور مثال تنها ساعاتی پس از حادثه مدیر شعبه شرکت ASML در تایوان اعلام کرد تمام مهندسان این شرکت بلافاصله پس از زمینلرزه به کمکرسانی در کارخانههای ریزتراشه به منظور جلوگیری از وقفه در تولید ریزتراشه مشغول شدند.
این همکاری و همچنین آمادگی قبلی تایوانیها باعث شد چنین زمینلرزه عظیمی نتواند تاثیر چندانی بر بزرگترین صنعت جزیره، یعنی صنعت میکروالکترونیک داشته باشد و نشان میدهد برای داشتن اکوسیستم پایدار این صنعت باید بخشهای مختلف همکاری و نظم بی نقصی را ارائه دهند. شیوه مدیریت بحران و آمادگی قبلی تایوان میتواند الگویی مناسب و عملی در شرایط مشابه برای دیگر کشورها باشد.
تصویری از خسارات زلزله سال ۱۹۹۹ تایوان
انتهای پیام
ثبت دیدگاه