به گزارش افق کرمانشاه، امروز سیاهترین روز کرونایی کشور بود و متاسفانه رکورد تعداد جانباختگان این بیماری در کشور برای دومین روز پیدرپی شکسته شد.
متاسفانه بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه ۵۸۸ تن از بیماران کرونا در کشور جان خود را از دست دادند. همچنین از دیروز تا امروز ۱۸ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۸۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۸۱ نفر از آنها بستری شدند.
براین اساس در حال حاضر ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ایران اولین کشور دنیا از نظر تعداد مبتلایان
این آمار یعنی در کشور نسبت به دیگر کشورهای دنیا وضعیت وخیمتری دارد و آنطور که جدولهای رسمی نشان میدهد، میزان ابتلا به کرونا در روز گذشته ۳۹ هزار و ۶۱۹، بوده است و با این میزان ابتلا رتبه نخست از این حیث را به دست آوردیم.
علاوه بر آن از نظر نرخ مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در جهان، با تعداد ۵۴۲ فوتی بعد از اندونزی و روسیه رتبه سوم در جهان بودیم که امری نگران کننده محسوب میشود.
همه رکوردهای کرونایی در تهران شکست
نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در تهران در این رابطه گفته بود: یکشنبه ۱۷ مرداد ماه همه رکوردها درخصوص کرونا در تهران ثبت شده است، بالغ بر ۲۵ هزار مراجعه سرپایی، بالغ بر ۲۴۰۰ بستری و ۱۵۶ مرگ در ۲۴ قبل داشتیم که این عدد مرگ و میر رکورد تهران از ابتدای شیوع کرونا تاکنون است. همچنین درحال حاضر بالغ بر ۱۰ هزار و ۶۰۰ بیمار بستری در بیمارستانها داریم.
او افزود: همه تختها پر است و تنها ظرفیتی که استفاده میکنیم همان ۱۰۰۰ تختی است که در اورژانس بیمارستانها است. بیمار در تختهای بستری اورژانس منتظر میماند که ظرف ۶ تا ۲۴ ساعت بعد بتواند به بخش منتقل شود و بر اساس میزان ترخیصیها و فوتیها تخت برای سایرین خالی میشود.
توکلی گفت: موضوعی که در شرایط فعلی کمک کننده است و بار بیماری بر دوش بیمارستانها را میشکند، توسعه تختهای بستری موقت بوده است. در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۶۰۰۰ بیمار با بستری موقت خدمت گرفتند.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران هم امروز درباره وضعیت موج پنجم کرونا گفت: نزدیک دو ماه از خیز پنجم میگذرد و در شاخصها علی الخصوص بستریها کاهشی را شاهد نیستیم و خیلی سخت است که بتوانیم بگوییم این پیک چه زمانی به پایان میرسد.
وی ادامه داد: بخش زیادی از مشکلات فعلی مربوط به سویه دلتا است که بسیار مقاوم و با سرایت پذیری بالا است.
نامه نمکی به رییس جمهور درباره وضعیت کرونا و مراسم محرم
این شرایط کرونایی در تهران باعث شده است که سعید نمکی نامهای برای ابراهیم رئیسی – رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مدیریت کرونا بنویسد.
در بخشی از این نامه آمده است: « آنچه می گذرد به دلیل عادی بودن شرایط در نقاط قرمز و عدم اعمال هرگونه پروتکل سطح اجرای شیوه نامه ها سیر نزولی خود را طی میکند و با تأثیرگذاری تصاعدی این عادی پنداری بر افزایش موارد، هر لحظه کار ما سخت تر می شود و نگرانم تا جلسه آتی و جمعبندی نظرات و اعلام تصمیم جدید، وضعیت هر لحظه نامطلوب تر شود.»
کمبود پرستار در دوره کرونا
در این میان و در اوج پنجم در کنار کمبود تخت و سرم حالا مسئولان نسبت به کمبود پرستار هشدار دادهاند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: باتوجه به وضعیت کرونایی در بیمارستان های کشور، کمبود پرستار بیش از پیش احساس می شود و باید به ازای هر تخت بیمارستانی ۲/۵ نیروی پرستار در ۲۴ ساعت داشته باشیم.
محمد میرزابیگی توضیح داد: بیش از ۵۱ هزار مجوز استخدام پرستار داریم که فقط حدود هشت هزار نفر استخدام شدند و از سازمان مدیریت می خواهیم که به وضعیت استخدام نیروی پرستار بیشتر توجه کند، زیرا علاوه بر بیماری کرونا، بیماری های نوپدید و دیگر نیز وجود دارد که به حضور این قشر برای ارایه خدمات به بیماران نیاز ضروری است.
۲میلیون و دویست هزار دوز واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شد
در این میان به نظر میرسد تنها امید به افزایش سرعت واکسیناسیون است.
در همین رابطه امروز رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت اذعان داشت تا روز گذشته ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن کوو ایران برکت برای واکسیناسیون سراسری به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
حمیدرضا جمشیدی، رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت گفت: ما دادههای فاز یک و دو را به صورت خام منتشر کردیم. اگر کسی کار مقالهنویسی انجام داده باشد میداند که این کار راحت نیست. یک تیم برای نگارش مقاله تشکیل دادهایم و ۳۵ صفحه مقاله انگلیسی و ۱۰۰ صفحه دیتاهای خام است که ظرف دو سه روز آینده برای مجلات معتبر دنیا ارسال میشود. مقاله تستهای حیوانی نیز نهایی شده و در چند روز آینده سابمیت میشود.
جمشیدی تأکید کرد: اگر بتوانیم مصوبه سازمان بهداشت جهانی را بگیریم امکان صادرات واکسن را خواهیم داشت. چین، روسیه و بسیاری از کشورهای دنیا برای بسیاری از داروهای خود مجوز سازمان جهانی بهداشت را نگرفتهاند و این سازمان تأییدیه را برای واکسنهای هندی، بسیاری از واکسنهای اروپایی و روسی را صادر نکرده است و سازمان غذا و داروی هر کشور، مجوز مربوط به واکسن مصرفی کشور را صادر میکند. ما مستندات را برای سازمان جهانی بهداشت آماده کردهایم و درخواست میتینگ با سازمان جهانی بهداشت را دادهایم و پیگیر تأییدیه سازمان جهانی بهداشت هستیم.
همجنین مینو محرز محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه علت دور ریخته شدن بیش ازیک میلیون دز واکسن برکت پیدا شدن ویروس زنده در بخشی از این واکسنها بوده است، گفت: این شایعات و صحبتهای نادرست توسط افراد ضد واکسن و مخالف ایرانی مطرح و پخش میشود و متاسفانه مردم آنها را باور میکنند، چرا که به افراد یاد نداده ایم که ابتدا اخبار را نقد و سپس آنها را قبول کنند.
۲۳۵۲۳۷
ثبت دیدگاه