افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 12 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33970 تعداد نوشته های امروز : 22×
«آبله میمونی» هنوز یک بحران بهداشتی جدی در آفریقا
21 مهر 1403 - 11:58
شناسه : 67564

رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آفریقا (Africa CDC) در جدیدترین اظهارات خود نسبت به وضعیت نگران‌کننده آبله میمونی (ام‌پاکس) در قاره آفریقا هشدار داده و اعلام کرده است که این بیماری همچنان یکی از چالش‌های اصلی بهداشت عمومی به شمار می‌آید.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از ایسنا، «ژان کاسیا» در یک کنفرانس خبری با اشاره به افزایش موارد جدید ابتلا به این بیماری، گفت که در هفته گذشته ۳۱۸۶ مورد جدید آبله میمونی ثبت شده است که از این تعداد، ۴۸۹ مورد تأیید و ۵۳ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. وی افزود: «ما هیچ کاهشی در مرگ و میر مشاهده نکرده‌ایم و در واقع نسبت به هفته‌های گذشته، افزایش نیز داشته‌ایم.»

کاسیا بر لزوم تسریع در اقدامات پیشگیرانه، به ویژه واکسیناسیون، تأکید کرد و خواستار توجه جدی به این موضوع شد. بر اساس آخرین داده‌ها، در سال ۲۰۲۴ تاکنون بیش از ۳۸ هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به آبله میمونی در ۱۶ کشور آفریقایی گزارش شده که با ۹۷۹ مرگ همراه بوده است.

غنا و زامبیا به‌عنوان آخرین کشورهای گزارش‌دهنده شیوع این بیماری شناخته می‌شوند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی نوع جدیدی از این عفونت را که از کنگو به کشورهای همسایه گسترش یافته، در ماه اوت وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام کرده است.

کاسیا همچنین از آغاز کمپین واکسیناسیون در کنگو خبر داد، کشوری که به شدت از این بیماری آسیب دیده است. وی اظهار کرد: «کمپین واکسیناسیون در شرق کنگو آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۶۰۰ نفر واکسینه شده‌اند.» نیجریه نیز در نظر دارد که با دریافت ۱۰ هزار دُز واکسن از ایالات متحده، واکسیناسیون را آغاز کند.

آبله میمونی علائمی شبیه آنفلوآنزا و ضایعات پوستی عفونی را در افراد مبتلا ایجاد می‌کند و تشخیص به‌موقع آن می‌تواند در کنترل شیوع این بیماری حیاتی باشد.

در همین راستا، سازمان جهانی بهداشت اخیراً تأیید کرده است که از اولین آزمایش تشخیصی آبله میمونی استفاده خواهد کرد. این آزمایش، که به نام Alinity m MPXV شناخته می‌شود، امکان تشخیص ویروس از نمونه‌های گرفته شده از ضایعات انسانی را فراهم می‌کند و به کشورهای درگیر در مبارزه با شیوع این بیماری کمک خواهد کرد.

به‌طور کلی، هم‌اکنون نیاز به توجه و اقدامات فوری در سطح ملی و بین‌المللی برای کنترل شیوع آبله میمونی احساس می‌شود تا از بروز بحران‌های بزرگتر جلوگیری شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷