به گزارش افق کرمانشاه به نقل ازشینهوا،این تحقیق که توسط محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام شده است، در بر دارنده تجزیه و تحلیلهایی از دادههای ۳۶ نوع سرطان در ۱۸۵ کشور جهان است. بر اساس این مطالعه، پیشبینی میشود که تعداد کل موارد سرطان در جهان از ۲۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به ۳۵.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد که معادل ۷۶.۶ درصد رشد در موارد جدید است.
این تحقیق همچنین پیشبینی کرده است که سرطان ریه به عنوان عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سال ۲۰۵۰ باقی خواهد ماند و تقریبا ۱۹.۲ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در جهان را به خود اختصاص خواهد داد. این نسبت در سال ۲۰۲۲ معادل ۱۸.۷ درصد بوده است.
محققان در این مطالعه خاطرنشان کردهاند که افزایش میزان مرگ و میر و ابتلاء به سرطان، تا حدی در مردان بیشتر از زنان خواهد بود. این روند نشاندهنده تغییرات پیچیدهای است که در الگوهای ابتلاء به سرطان و شیوع آن در طول زمان به وقوع خواهد پیوست.
محققان به چند عامل کلیدی اشاره کردهاند که میتواند موجب افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میر ناشی از سرطان تا سال ۲۰۵۰ شود. این عوامل شامل افزایش جمعیت جهانی، پیری جمعیت، و تغییرات در سبک زندگی همچون افزایش مصرف دخانیات، رژیمهای غذایی ناسالم، و بیتحرکی است. از طرفی، تغییرات محیطی و آلودگی هوا نیز به عنوان عوامل تشدیدکننده این روند در نظر گرفته میشوند.
با توجه به این پیشبینی نگرانکننده، محققان بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه و بهبود درمانها در سطح جهانی تأکید کردهاند. آموزش و آگاهیرسانی در مورد عوامل خطر سرطان، ارتقای سبک زندگی سالم، و تقویت زیرساختهای بهداشتی برای تشخیص و درمان زودهنگام سرطان میتواند از جمله راهکارهایی باشد که برای کاهش تاثیرات این روند افزایشی ضروری است.
این پیشبینیها ضرورت توجه بیشتر به سیاستگذاریهای بهداشتی و تقویت برنامههای پیشگیری و درمان سرطان را بیشتر از هر زمان دیگری نمایان میکند.
ثبت دیدگاه