افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 16 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33395 تعداد نوشته های امروز : 29×
ابتکار دانشمند ایرانی “دانشگاه تگزاس” برای تشخیص کووید-۱۹ با کمک حسگرهای نوری
17 شهریور 1400 - 23:45
شناسه : 8551

پژوهشگران “دانشگاه تگزاس” با همکاری “عارف اصغری”، دانشمند ایرانی این دانشگاه سعی دارند امکان تشخیص فوری کووید-۱۹ را با کمک حسگرهای نوری فراهم کنند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی ادونت، برای مهار همه‌گیری کووید-۱۹، تشخیص سریع بیماری ضروری است و ارائه آزمایشی که بتواند نتایج را به سرعت فراهم کند، نیاز فوری به شمار می‌رود.

پژوهشگران “دانشگاه تگزاس در آستین” (UT Austin) و شرکت “امگا اوپتیکز” (Omega Optics)، فرصت‌ها و چالش‌هایی را که بر سر راه تشخیص سریع کووید-۱۹ قرار دارند، مورد بررسی قرار دادند و تصمیم گرفتند که چشم‌اندازهای به کارگیری بیوحسگرهای نوری را برای آزمایش کووید-۱۹ مورد بررسی قرار دهند.

“عارف اصغری” (Aref Asghari)، دانشمند ایرانی این پژوهش گفت: با توجه به افزایش بیماران مبتلا به انواع قابل انتقال کروناویروس در سراسر جهان و نیاز به پیشگیری و کنترل ابتلا هنگام همه‌گیری، باید از یک آزمایش فوری برای تشخیص کووید-۱۹ و توقف شیوع آن پیش از اوج گرفتن استفاده شود.

یکی از راه‌حل‌های امیدوارکننده برای آزمایش سریع و دقیق، استفاده از بیوحسگرهای نوری است. هنگامی که یک “ویریون” (virion) روی سطح یک حسگر نوری وجود داشته باشد، تعامل آن با پرتو نور روی حسگر، بر ویژگی‌های نور اثر می‌گذارد و تغییرات قابل اندازه‌گیری را در سیگنال نوری پدید می‌آورد. این سیستم حتی با دوز کمی از کروناویروس هم می‌تواند آن را به صورت کارآمد و در لحظه تشخیص دهد.

اصغری ادامه داد: بار کروناویروس هنگام آغاز ابتلا می‌تواند به اندازه‌ای کم باشد که نتوان آن را با بسیاری از روش‌های کنونی تشخیص داد. بنابراین، تشخیص کروناویروس به ویژه در مراحل ابتدایی ابتلا می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد.

روش‌های متفاوتی برای استفاده از این تعامل وجود دارد؛ از جمله ادغام آن با اندازه‌گیری نوسانات پلاسما یا گرافین.

هر پیکربندی بالقوه‌ای، از مکانیسم متفاوتی برای تشخیص ویروس‌ استفاده می‌کند و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد اما راه‌حل ابتدایی، یکسان است. حتی با وجود گسترده شدن دسترسی به واکسن‌ها، نمی‌توان بدون توسعه روش‌های فوری تشخیص عفونت، بر همه‌گیری غلبه کرد؛ به ویژه این که جهش‌ها و انواع جدیدی از کروناویروس در حال ظهور هستند.

اصغری افزود: ترکیب واکسن‌ها و آزمایش‌های فوری، جامعه را به جایی می‌رساند که امکان از بین بردن ویروس به طور کامل فراهم شود.

این پژوهش، در مجله “Applied Physics Reviews” به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷