بوریست (Bursitis) به التهاب کیسههای مفصلی که حاوی مایع سینوویال بوده و اطراف مفاصل وجود دارند، اطلاق میشود.
به زبان ساده، بدن همانند یک ماشین است که برای انجام فعالیت روزانه خود به طور پیوسته حرکات خاصی را تکرار میکند. در برخی موارد این حرکات دائمی میتواند باعث التهاب در مفاصل و ماهیچهها شود. این امر میتواند دایره حرکات را محدود و باعث بروز بیماری بوریست شود.
بوریست زمانی بروز میکند که یکی از بورسها (کیسههای مفصلی که حاوی مایع سینوویال) است دچار التهاب شود. بورس یک کیسه حاوی مایع است که وظیفه آن کاهش اصطکاک میان مفاصل در زمان حرکت است. در حقیقت بورس همانند یک کوسن در میان عضلات، استخوان ها، و تاندونها عمل میکند.
نوع بوریست به منطقهای که درگیر شده است ارتباط مستقیم دارد. بوریست ممکن است ساق پا، زانو، ران، آرنج و شانهها را درگیر کند. افراد مسن، ورزشکاران و کسانی که فعالیت زیادی دارند مانند کارگران احتمال بیشتری دارد که به این بیماری مبتلا شوند.
رایجترین علامت بوریست شامل محدودیت در انجام حرکات، درد، و تورم است. اگر این بیماری در نزدیکی پوست بروز کند قرمزی محل نیز میتواند یکی از علائم رایج بیماری باشد. اگر فردی از بوریست مزمن رنج میبرد ممکن است این علائم را به صورت مداوم در مفاصل خود مشاهده کند.
گرچه به طور عمومی بوریست ناشی از آسیب در زمان ورزش یا انجام حرکات مداوم است، اما عوامل دیگری نیز میتواند باعث بروز آن شود که رایجترین آنها شامل موارد ذیل میشود:
۱- بریدگی یا کبود شدگی عفونی
۲- قرار گرفتن بدن در حالت نامناسب برای زمانی طولانی
۳- فشار به بافت نرم ناشی از تضعیف مفصل یا استخوان (تغییر شکل مفصل)
۴- انواع خاصی از آرتریت مانند نقرس، آرتروز، و آرتریت روماتوئید
۵- دیابت
با مشاهده علائم این بیماری مراجعه به پزشک متخصص ضروری است. پزشک میتواند با انجام آزمایشهایی مانند ایکس ری، ام آر آی، تست خون، و سونوگرافی به طور قطعی به وجود بیماری پی ببرد. راهکارهای مختلفی برای درمان بوریست وجود دارد که مهمترین آن شامل موارد ذیل است:
۱- استراحت کرده و از انجام فعالیتهای سنگین که باعث تشدید درد میشود اجتناب کنید.
۲- برای ۷۲ ساعت نخستین که بیماری بروز میکند میتوانید چند بار در طول روز به مدت ۱۵ دقیقه از کمپرس یخ روی محل درد بهره بگیرید.
۳- پس از ۳ روز نخست، کمپرس یخ را با کمپرس آب گرم تعویض کرده و همین اقدام را چند بار در طول روز انجام دهید.
۴- برای کاهش التهاب و درد میتوانید از ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
۵- از استعمال دخانیات در زمان بروز بیماری اجتناب کنید. این نکته را همواره در یاد داشته باشید که دود سیگار فرآیند التیام زخم و ترمیم بافت را به تاخیر میاندازد.
۴۷۲۳۳
ثبت دیدگاه