به گزارش افق کرمانشاه، حسین حیدری گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHF یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که موجب بروز تب حاد و خونریزی می شود.
وی افزود: گزش کنه آلوده، له کردن و ورود ویروس از بدن کنه به بدن انسان، تماس مستقیم با لاشه گوشت، ترشحات و بافتهای آلوده و تماس با ترشحات و تنفس افراد مبتلا از راههای انتقال این بیماری است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه مبارزه با انگلهای خارجی(کنهها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران در معرض خطر، استفاده از پوششهای مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد کردن لاشه به مدت ٢۴ ساعت در یخچال، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار، پرهیز از خرید گوشت قرمز از مراکز غیرمجاز را از راههای پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.
وی گفت: توصیه میشود لاشه دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت و جگر آن به مدت ۴۸ ساعت در محیط سردخانه باقی بماند و پس از آنکه کاملاً پخته شده و مورد مصرف قرار گیرد.
حیدری افزود: در کشتارگاه ها افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند.
وی اظهار داشت: در کشتارگاهها قبل و حین کشتار و بعد از کشتار دام توسط دامپزشک نظارت بهداشتی انجام می شود و قطعاً مواردی که انطباق بهداشتی نداشته باشند از چرخه مصرف خارج می شوند.
ثبت دیدگاه