فرشاد فتاحی معاون محیط طبیعی محیط زیست استان با بیان اینکه هر سال تقریبا از نیمه آبان شاهد ورود پرندگان مهاجر به کرمانشاه بودیم، گفت : امسال تا کنون خبری از ورود این پرندگان به استان نیست.
وی ادامه داد: حتی زمانهایی را داشتیم که پرندگان از اواخر مهر ماه وارد کرمانشاه میشدند، اما شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی اکنون وضعیت را تغییر داده است.
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان کرمانشاه دلیل تاخیر ورود پرندگان را شرایط آب و هوایی دانست و عنوان کرد: زمانی که افت دما در عرضهای شمالی رخ دهد این پرندگان به سمت عرضهای پایینتر از جمله ایران میآیند، اما اکنون افت دما هنوز قابل توجه نبوده است.
فتاحی زمان ورود پرندگان به استان را وابسته به تغییرات دما و بارندگیها اعلام کرد و یادآور شد: این پرندگان پس از ورود به استان، با توجه به شرایط آب و هوایی ممکن است تا بهمن و اسفند نیز در کرمانشاه بمانند و برخی از آنها حتی جوجه ریزی انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه عمده پرندگان مهاجر شامل پرندگان آبزی و کنارآبزی هستند، خاطرنشان کرد: هر سال شاهد ورود هزاران غاز خاکستری، اگرت کوچک و بزرگ، سرسبز، حواصیل سفید و خاکستری و … به کرمانشاه هستیم.
به گفته معاون محیط زیست استان کرمانشاه، این پرندگان عمدتا در حاشیه رودخانهها، سرابها، دریاچه سدها و … مستقر میشوند.
فتاحی اظهار کرد: سرشماری پرندگان نیز مانند سالهای گذشته از دی آغاز شده و به مدت یک ماه در تمام سایتهایی که امکان فرود و حضور پرندگان وجود دارد، ادامه خواهد داشت.
وی از تشدید حفاظت از پرندگان به محض ورود آنها به استان خبر داد و تاکید کرد: از مردم هم تقاضا داریم از شکار این پرندگان، زندهگیری و حتی تغذیه دستی آنها خودداری کنند .
ثبت دیدگاه