حسن بنیانیان در حاشیه سفر به کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اجرایی شدن سند تحول پنج ساله این دانشگاه، اظهار کرد: اجرای این سند از سال گذشته آغاز شده است.
وی یکی از مهمترین رویکردهای این سند را مهارت آموزی به دانشجویان و تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت عنوان کرد و افزود: در گذشته تقاضای جدی برای مدرک دانشگاهی در کشورمان وجود داشت و این موضوع فضای دانشگاه ها را هم تحت تاثیر خود قرار داده بود، برای همین در دانشگاه ها صرفا روی انتقال محفوظات و دانش تئوریک کار می شد.
مشاور امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد کشور تصریح کرد: طی سالهای اخیر شرایط کشور به گونهای پیش رفته که استخدام های دولتی بسیار محدود شده، لذا توجه به استخدام در بخش خصوصی بالا رفته و بخش خصوصی هم روی جذب افراد دارای مهارت تمرکز دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر، اگر دانشگاه بخواهد حیات خود را به شکل موفقی ادامه دهد، چاره ای ندارد جز اینکه دانشجویانی تربیت کند که این آمادگی را داشته باشند تا بلافاصله پس از فارغ التحصیلی بتوانند وارد بازار کار شوند.
بنیانیان یکی از راه های تحقق این هدف را تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت به منظور شناسایی نیازهای آن عنوان کرد و گفت: دانشگاه باید با بیرون از خود و با سازمانها، نهادها و بخش خصوصی ارتباط گرفته، قراردادهای آموزشی و پژوهشی منعقد کرده و خود دانشجویان را هم درگیر آن کند تا با محیط کار آشنا شوند.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص زیان ده بودن برخی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد و احتمال تجمیع آنها هم گفت: در سطح کشور حدود ۴۰۰ واحد و مرکز دانشگاهی داریم که برخی از آنها کاهش دانشجو پیدا کرده اند.
مشاور امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد کشور خاطرنشان کرد: برنامهای برای جمع کردن هیچکدام از این واحدها و مراکز نداریم. اگر واحدها و مراکز دانشگاهی تنها در چند رشته کاهش دانشجو داشته باشند، آن رشته را تغییر می دهیم و اگر بصورت کلی کاهش دانشجو داشته باشند، احتمال دارد کاربری آن واحد دانشگاهی از آموزشی به پژوهشی تغییر داده شود.
وی اظهار کرد: در این راستا، مقرر شده خود واحدهای استانی کار مطالعه و شناسایی واحدهایی که با کاهش تعداد دانشجو مواجه شده اند را انجام داده و همراه با پیشنهادات خود به مرکز اطلاع دهند.
وی در ادامه بااشاره به سیاست این دانشگاه برای توسعه مدارس سما، گفت: در حال حاضر حدود ۸۰۰ مدرسه سما در کشور وجود دارد که باتوجه به عملکرد خوب و استقبالی که از آنها می شود، برنامه توسعه آنها را داریم.
بنیانیان همچنین از برنامه ریزی این دانشگاه برای ثبت نام رایگان دانش آموزان استعدادهای درخشان هم خبر داد و افزود: به دنبال جذب خیرین آموزشی هستیم تا با کمک آنها به دانش آموزانی که نخبه هستند کمک کنیم به صورت رایگان در این دانشگاه تحصیل کنند و یا اینکه به آنها تسهیلاتی پرداخت شود تا پس از پایان تحصیل و اشتغال آن را بازپرداخت کنند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه