افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
از ماجرای احتکار ۱۱ هزار تنی شکر تا مشکلات قطعی برق
02 مرداد 1402 - 12:33
شناسه : 42744

مدیرعامل شرکت قند بیستون با گلایه‌ از برخی دستگاه‌های استان اظهار کرد: جزو معدود شرکت‌هایی هستیم که یک ریال بدهی بانکی نداریم و برای دستگاه‌های طرف حساب از جمله جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و … هیچ‌گاه چالشی ایجاد نکرده‌ایم، اما واحد ما را آنطور که باید به حمایت نمی کنند.

پ
پ

بهرام رمضانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در این شرایط بیکاری کرمانشاه ۱۳۰ نیروی رسمی و قراردادی و ۲۵۰ نیروی فصلی در کارخانه قند بیستون کار می‌کنند که کمک قابل توجهی به رفع بیکاری استان می‌کند، یادآور شد: اما متاسفانه نه تنها هیچ حماتی نمی‌شویم، بلکه گاهی شاهد سنگ‌اندازی برخی دستگاه‌ها خصوصا جهاد کشاورزی نیز هستیم.

وی گفت: زمانی که قیمت مصوب شکر کیلویی ۱۸ هزار تومان بود و ما برای رفاه حال مردم شکر را کیلویی ۵۰۰ تومان زیر قیمت قانونی عرضه می‌کردیم کسی به سراغ ما نیامد، اما اکنون به دلایل متخلف مشکلاتی برای ما ایجاد می‌کنند.

رمضانی نمونه این مشکلات را تشکیل پرونده احتکار یازده هزار تنی شکر در این کارخانه اعلام کرد که به اشتباه صورت گرفته و  گفت: اگرچه این پرونده حتی در بعد ملی و از سوی مدیرکل نظارت جهاد کشاورزی کشور نیز رسانه‌ای شد، اما در نهایت ما از این پرونده تبرئه شدیم.

وی افزود: میزان موجودی  انبارهای ما، فاکتورهای فروش و… همه  در سامانه جامع تجارت بارگذاری شده و شفاف است، اما متاسفانه به دلیل ناآگاهی و عدم سواد کافی فردی که برای بررسی انبارهای ما مراجعه کرده بود دچار مشکل شدیم و چند ماه درگیر این پرونده بودیم که زمان و هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد.

به گفته مدیرعامل شرکت قند بیستون، بخش زیادی از شکری که در انبار ما به عنوان احتکار اعلام شده بود، متعلق به ما نبود و قرار بود آن را برای واحد دیگری فرآوری کنیم.

چالش‌های قطع برق برای کارخانه قند

رمضانی همچنین از مشکلاتی که قطع برق برای این واحد ایجاد کرده نیز گلایه کرد و گفت: ویژگی چغندر پاییزه طوری است که چون بخش عمده آن را آب تشکیل می‌دهد، تنفس کرده و گرما تولید می‌کند، از همین رو زود فاسد شده و امکان دپوی آن وجود ندارد، لذا باید به محض برداشت فرآوری شود و حداکثر زمان برداشت تا حمل و فرآوری آن ۲۴ ساعت است.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی در تابستان امسال  قطع برق روند کار ما را با مشکلات جدی مواجه کرد، افزود: طی تماس‌های تلفنی مکرری که با مدیرعامل توزیع برق استان داشتیم خواهش کردیم حتی برق منازل سازمانی و پمپ بنزینی که متعلق به کارخانه است را قطع کنند، اما برق بخش تولید قطع نشود که قبول نکردند.

رمضانی تاکید کرد: این در حالیست که از نیاز چهار مگاواتی برق این مجموعه، تنها ۱.۳ مگاوات آن توسط شرکت برق تامین شده و مابقی آن را خود ما تامین می‌کنیم.

وی همچنین از مشکلاتی که خرید چغندر پاییزه برای این واحد ایجاد کرده نیز یاد کرد و ادامه داد: سال گذشته به دلیل مشکلاتی که ایجاد شد بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان ضرر کردیم و حتی قصد داشتیم دیگر چغند پاییزه از کشاورزان استان نخریم، اما اجازه ندادیم این موضوع به یک بحران برای جهاد کشاورزی تبدیل شود.

وی همچنین از تعیین دیرهنگام قیمت شکر در کلان کشور در سال گذشته نیز یاد کرد که علی رغم افزایش قیمت چغندر قند، قیمت شکر به صورت دستوری تا پایان سال گذشته ۱۸ هزار تومان باقی ماند و باعث زیان بسیاری از کارخانجات و حتی اعلام دادخواست علیه وزیر جهاد کشاورزی وقت  شد.

رمضانی اظهار کرد: حدود دو ماه پیش در نهایت قیمت جدید برای شکر اعلام شده که ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.

افزایش تولید کارخانه قند بیستون

رمضانی در ادامه اشاره‌ای هم به اقدامات انجام شده در این کارخانه با وجود همه مشکلات داشت که منجر به افزایش تولید شده  و گفت:سال گذشته با دریافت ۱۱۲ هزار تن چغندر پاییزه حدود ۱۲ هزار تن شکر تولید داشتیم و امسال تولید شکر ما با دریافت بیش از ۱۵۴ هزر تن چغندر پاییزه به حدود ۱۸ هزار تن رسید.

وی با بیان اینکه چغندر پاییزه‌ای که در کارخانه قند بیستون دریافت می‌شود تولید کشاورزان قصرشیرین و سرپل ذهاب و همچنان خوزستان است، افزود: امسال حدود ۷۲ هزار تن چغندر از کشاورزان استان کرمانشاه دریافت کردیم و خوشبختانه تا آخرین ریال پول چغندر کشاورزان کرمانشاه و خوزستان پرداخت شده و هیچ بدهی نداریم.

رمضانی قیمت خرید  چغندر پاییزه از کشاورزان را کیلویی ۲۷۰۲ تومان و چغندر بهاره را نیز ۲۸۰۰ تومان اعلام کرد.

وی پیش‌بینی کرد حدود ۳۰۰ هزار تن چفندر بهاره نیز از نیمه دوم شهریور ماه در این کارخانه تحویل گرفته شود و عنوان کرد: اگرچه میزان شکر تولیدی به عیار چغندر بستگی دارد، اما برآورد تولید حدود ۳۹ هزار تن شکر را از چغندر بهاره داریم.

رمضانی ظرفیت کنونی این واحد را روزانه ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ تن ( بر اساس چغندری که مصرف می‌شود) اعلام کرد و افزود: امیدواریم این ظرفیت به زودی به سه هزار هزار تن در روز برسد.

تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه قند بیستون ارتقاء می‌یابد

رمضانی همچنین از اقدامات توسعه‌ای که به لحاظ نرم‌افزاری و سخت افزاری در کارخانه قند بیستون انجام شده یاد کرد و ادامه داد: با وجود فرصت کوتاهی که بین زمان فعالیت کارخانه در ایام تحویل چغندر پاییزه و بهاره داریم، اما برای ارتقا کمی و کیفی تجهیزات و ماشین آلات کارخانه کارهای خوبی انجام شد که منجر به افزایش تولید شکر و بهبود کیفیت آن شده است. به علاوه با کاهش ضایعات تولیدی نیز مواجه بودیم.

وی خاطرنشان کرد: بنا داریم در فرصت ۴۵ روزه‌ای که تا زمان دریافت چغندر بهاره از نیمه دوم شهریور داریم، این فعالیت‌ها را ادامه دهیم.

رمضانی همچنین از ارتقاء سیستم فاضلاب این کارخانه نیز با عقد قرارداد با یک شرکت مشاور خبر داد که کمک می‌کند پساب خروجی این واحد خصوصا از نظر شاخص‌هایی از جمله BOD و COD استاندارد شود و افزود: تحقق این امر نیازمند تهیه برخی ماشین آلات است که در حال خرید آن هستیم.

به گفته وی، ارتقا سیستم فاضلاب این مجموعه منجر به کاهش بیش از یک سومی پساب این کارخانه تا دو هزار مترمکعب خواهد شد و کمک می‌کند بخش زیادی از آب اضافه این پساب بازیافت شود و به علاوه خروجی استانداردتری نیز داشته باشیم.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷