افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
تحول در جستجوی حیات بیگانه با فناوری‌های «شگفت انگیز» جدید
25 تیر 1403 - 12:05
شناسه : 63196

کنفرانسی در بریتانیا این هفته، پیشرفت‌های جدید در پروژه‌ای را برای جستجوی فناوری نشانه‌های گونه‌های پیشرفته دیگر تشریح خواهد کرد.

پ
پ

برای بیش از ۶۰ سال، محققان تلاش کرده‌اند یک مدرک قانع کننده برای حمایت از این ایده پیدا کنند که ما جهان‌مان را با سایر موجودات هوشمند به اشتراک گذاشته‌ایم. به رغم این چند دهه تلاش، آنها نتوانسته‌اند هیچ گونه تماسی برقرار کنند.

به نقل از گاردین، اما محققان معتقدند که شکار تمدن‌های بیگانه ممکن است وارد دوره جدیدی شود. دانشمندان با بزرگترین برنامه تحقیقاتی علمی جهان که به یافتن تمدن‌های بیگانه اختصاص دارد و مجموعه‌ای از پیشرفت‌های فناوری است در شرف تغییر جستجوی حیات هوشمند در کیهان هستند.

این نوآوری‌ها در کنفرانس سالانه این گروه که قرار است این هفته برای اولین بار در انگلستان در آکسفورد برگزار شود، تشریح خواهد شد. انتظار می‌رود صدها دانشمند، از ستاره شناسان گرفته تا جانورشناسان، در این مراسم شرکت کنند.

ستاره‌شناس استیو کرافت(Steve Croft)، دانشمند این پروژه می‌گوید: فناوری‌های شگفت‌انگیزی هستند که در دست توسعه هستند، مانند ساخت تلسکوپ‌های جدید عظیم در شیلی، آفریقا و استرالیا، و همچنین پیشرفت‌هایی در هوش مصنوعی. آنها نحوه جستجوی تمدن‌های بیگانه را تغییر خواهند داد.

از جمله این ابزارهای جدید می‌توان به آرایه کیلومتر مربعی، متشکل از صدها تلسکوپ رادیویی که اکنون در آفریقای جنوبی و استرالیا ساخته می‌شود، و رصدخانه ورا روبین که در شیلی ساخته می‌شود، اشاره کرد. مورد اول به قدرتمندترین مرکز نجوم رادیویی جهان تبدیل خواهد شد در حالی که دومی، بزرگترین دوربین جهان، می‌تواند هر سه یا چهار شب از کل آسمان قابل مشاهده تصویربرداری کند و انتظار می‌رود که به کشف میلیون‌ها کهکشان و ستاره جدید کمک کند.

قرار است هر دو تسهیلات در چند سال آینده مشاهدات خود را آغاز کنند و هر دو داده‌هایی را برای این پروژه ارائه خواهند کرد. کرافت افزود: استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل این جریان‌های گسترده اطلاعات برای الگوهای ظریفی که شواهدی از حیات هوشمند را آشکار می‌کند، به جستجوی تمدن‌های بیگانه قدرت بیشتری می‌دهد.

تحول در جستجوی حیات بیگانه با فناوری‌های «شگفت انگیز» جدید

“تا به حال، ما محدود به جستجوی سیگنال‌هایی بودیم که باید به عمد توسط بیگانگان برای تبلیغ وجودیت آنها ارسال می‌شد. روش‌های جدید به قدری حساس خواهند بود که برای اولین بار، ما قادر خواهیم بود انتقالات غیرعمدی را بر خلاف موارد عمدی تشخیص دهیم و بتوانیم رادار فرودگاه بیگانه یا فرستنده‌های تلویزیونی قدرتمند را شناسایی کنیم.

پروفسور آدام فرانک(Adam Frank)، اخترفیزیکدان از دانشگاه روچستر در نیویورک، اهمیت توانایی تشخیص تمدن‌ها را از روی امضای فعالیت‌های روزمره آنها تأیید می‌کند. او در کتاب جدید خود به نام «کتاب کوچک بیگانگان» می‌نویسد: با جستجوی امضاهای فعالیت‌های روزمره یک جامعه بیگانه ما در حال ساخت ابزارهای کاملا جدیدی برای یافتن حیات هوشمند و تمدن‌ساز هستیم.

همه نوع امضاهای فناورانه به عنوان شاخص‌های حضور تمدن‌های بیگانه، از نور مصنوعی گرفته تا آلودگی اتمسفر، پیشنهاد شده‌اند. برخی از دانشمندان حتی پیشنهاد کرده‌اند که تمدن‌های بیگانه را می‌توان از طریق پنل‌های خورشیدی که آنها ساخته‌اند شناسایی کرد. پنل‌های خورشیدی نور مرئی را جذب می‌کنند اما به شدت اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز را منعکس می‌کنند که با استفاده از یک تلسکوپ قدرتمند قابل تشخیص است.

لوئیس دارتنل(Lewis Dartnell)، اختر زیست شناس می‌گوید که این تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که بخش‌های وسیعی از سطح یک سیاره با مزارع خورشیدی پوشیده شده باشد و صدها ساعت زمان رصد برای چنین جستجویی اختصاص داده شده باشد.

با این حال، دیگر تلاش‌های بیگانگان برای به دام انداختن تشعشعات خورشیدی می‌تواند حتی پیچیده‌تر و آشکارتر باشد. فیزیکدان آمریکایی فریمن دایسون(Freeman Dyson) یک بار پیشنهاد کرد که برخی از تمدن‌ها ممکن است به اندازه کافی پیشرفته باشند تا آرایه‌های وسیعی از صفحات خورشیدی را در اطراف ستاره‌های خانه خود بسازند. این بناهای بزرگ در مدار که به کره‌های دایسون معروف هستند از زمین قابل تشخیص هستند. چندین گزینه در صورت فلکی ماکیان پیشنهاد شده است که خروجی نور آن پراکنده و غیرقابل پیش بینی است. برخی معتقدند که این می‌تواند ناشی از وجود یک کره دایسون باشد، اگرچه مشاهدات اخیر این احتمال را رد کرده است.

شکار تمدن‌های بیگانه سنگ بنای نمایش‌های علمی تخیلی سینمایی است. با این حال، اشکال حیات فرازمینی همچنان در داستان‌ها باقی مانده‌اند و به رغم تلاش‌هایی که به طور جدی در سال ۱۹۶۰ آغاز شد و ستاره شناس فرانک دریک از یک تلسکوپ رادیویی ۲۶ متری برای جستجوی سیگنال‌های احتمالی از ستارگان استفاده کرد، هنوز هیچ موردی شناسایی نشده است.

باید دید که آیا این جریان از نتایج منفی همچنان ادامه دارد یا خیر. کرافت خوشبین است که به زودی در برقراری تماس موفق خواهیم شد. ما می‌دانیم که شرایط زندگی در همه جا وجود دارد، می‌دانیم که مواد لازم برای زندگی در همه جا وجود دارد.

من فکر می‌کنم اگر معلوم شود که ما تنها سیاره مسکونی در کهکشان یا کیهان هستیم، بسیار عجیب خواهد بود. اما می دانید، این نیز امکان پذیر است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷