به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهش جدیدی که در مرکز علوم اعصاب “موسسه دانش هند”(IISc) انجام شده است، نشان میدهد که ضعیف شدن سیگنالهای الکتریکی مغز میتواند نشانه ابتدایی بیماریهای عصبی مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر باشد.
“مورتی دیناواهی”(Murty Dinavahi)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: از آنجا که ابزارهای تشخیصی زودهنگام آلزایمر محدود هستند، نیاز به یک آزمایش قابل اعتماد و غیرتهاجمی احساس میشود که امکان تشخیص زودهنگام را فراهم میکنند.
پژوهشهای پیشین روی موشهای مبتلا به آلزایمر نشان داده است که امواج ضعیف گاما در مغز ممکن است نشانه ابتدایی بیماری باشد. مورتی و همکارانش براساس یافتههای این پژوهش، ۲۵۰ بیمار بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند. آنها فعالیت امواج گاما را در ۱۲ داوطلب مبتلا به اختلال خفیف شناختی و پنج داوطلب مبتلا به آلزایمر با همتایان سالم آنها مقایسه کردند.
پژوهشگران از نوار مغزی استفاده کردند تا فعالیت الکتریکی را در مغز شرکتکنندگان مورد بررسی قرار دهند. الگوهای روی نمایشگر، القای نوسانات گاما را در بخشی از مغز که اطلاعات بینایی را پردازش میکند، نشان دادند. همچنین پژوهشگران، حرکات چشمی شرکتکنندگان را هنگام آزمایشها در نظر گرفتند.
نتایج آزمایشها نشان داد که افراد مبتلا به اختلال خفیف شناختی یا آلزایمر، امواج گامای ضعیفتری را نسبت به افراد سالم همسال، در مغز خود دارند.
مورتی گفت: ما کاهش قدرت امواج گاما را در مراحل ابتدایی کاهش شناختی مرتبط با سن مشاهده کردیم. شاید تغییر در این سیگنالهای الکتریکی بتواند یک نشانه هشدار زودهنگام برای بیماری قریبالوقوع باشد. تشخیص زودهنگام میتواند به تنظیم برنامههای مراقبت و آغاز کردن درمانها کمک کند.
“سوپراتیم ری”(Supratim Ray)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کار ما یک روش کمهزینه و غیرتهاجمی برای تشخیص نشانههای ابتدایی آلزایمر است. شاید این روش برای پزشکان و دانشمندانی سودمند باشد که تغییرات ابتدایی مغز را طی بیماریهای عصبی مرتبط با افزایش سن بررسی میکنند و بتواند آنها را در ارائه روشهای جدیدی برای تشخیص و درمان بیماریها یاری دهد.
این پژوهش، در مجله “eLife” به چاپ رسید.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه