شاهرخ یارویسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کار واکسیناسیون سگها علیه بیماری هاری را از ابتدای سال شروع کردهایم، گفت: تاکنون بیش از هشت هزار قلاده سگ در سطح استان علیه بیماری هاری واکسینه شدهاند.
یارویسی با بیان اینکه سالانه حدود ۲۵ هزار قلاده سگ در استان کرمانشاه علیه هاری واکسینه میشوند، افزود: پیشبینی میشود امسال هم به اندازه سالهای گذشته واکسیناسیون سگها علیه بیماری هاری انجام شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اضافه کرد: کار واکسیناسیون سگهای شناسنامهدار را با اولویت کانونهای بیماری امسال و سنوات گذشته و نیز روستاهایی که جمعیت بیشتری از سگهای شناسنامهدار را دارند، انجام میدهیم.
یارویسی با بیان اینکه واکسنهای موجود علیه بیماری هاری ایمنی یک ساله در برابر بیماری ایجاد میکنند، گفت: احتمال بروز بیماری هاری در تمامی موجودات خونگرم وجود دارد و تمامی این حیوانات هم امکان انتقال بیماری به انسان را دارند.
وی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده در انسان و حیوان است، گفت: وقتی علائم بیماری در سگ، گاو و یا هر حیوان دیگری بروز کند، مرگ آن حیوان حتمی است.
یارویسی تاکید کرد: بیماری هاری در انسان هم به شدت خطرناک بوده و در صورت بروز علائم منجر به مرگ فرد خواهد شد.
وی در ادامه اشاره ای هم به علائم بیماری هاری در حیوانات داشت و گفت: حیوان مبتلا به هاری ریزش بزاق داشته و حالت تهاجمی و خشن دارد و به اشیاء، حیوانات و انسان حتی صاحبش هم حمله میکند.
یارویسی با بیان اینکه احتمال بروز بیماری هاری در گاو، گوسفند، اسب، الاغ و تمامی حیوانات وحشی و اهلی وجود دارد، گفت: احتمال مبتلا بودن حیوانات وحشی مثل شغال و گرگ در صورتی که وارد حریم شهر شده باشند، زیاد است، چون این نوع حیوانات در حالت معمول وارد حریم شهر نمیشوند.
یارویسی با بیان اینکه از ابتدای امسال چهار کانون بیماری هاری در استان شناسایی شده که اکثر این کانونها در شهرستان کرمانشاه بودهاند، گفت: کار اطلاعرسانی در زمینه آمار احتمالی شیوع بیماری هاری در جمعیت انسانی با دانشگاه علوم پزشکی است و دامپزشکی اطلاع آماری در این خصوص ندارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه