در ابتدای این نشست زهرا جانجانی سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای متعددی که جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف اشتغال، مشاغل خانگی، کاهش آسیبهای اجتماعی و … با اتکا به پشتوانه دانش ایجاد کرده است، گفت: رویکرد سنتی در بسیاری از این فعالیتها منشا آسیب بوده و باعث ایجاد مشکلات اجتماعی و گاهی شکست میشود.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی با فراهم کردن بستر فعالیت برای جوانان صاحب ایده کمک بسزایی به اشتغالزایی در کرمانشاه که یکی از دغدغههای مهم مدیران استان میباشد، داشته است.
وی افزود: پیشنهاد میکنم یک جلسه شورای اشتغال استان در جهاد دانشگاهی برگزار شود تا مدیران از نزدیک با فعالیتهای گسترده این نهاد آشنا شوند. به علاوه لازم است با هدف نهادینه کردن نوآوری و فناوری بین دانش آموزان، آموزش پرورش نیز دانش آموزان را در قالب اردوی “راویان پیشرفت” راهی جهاد دانشگاهی کند.
جانجانی از جای خالی اطلس ایجاد اشتغال متناسب با ظرفیت های هر منطقه در استان نیز یاد کرد و گفت: مایلیم از تجارب و اطلاعات جهاد دانشگاهی در این زمینه استفاده کنیم.
به گفته سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه، در حوزه مشاغل خانگی نیز منابع خوبی در اختیار است که در صورت جذب آن امکان دریافت اعتبارات بیشتر نیز وجود دارد.
جانجانی همچنین به موضوع آسیبهای اجتماعی خصوصا در محلات محروم کرمانشاه اشاره کرد و افزود: از طرحهایی که جهاد دانشگاهی در این زمینه دارد، استقبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کارهای متعدد و البته گاهی پراکنده و موازی در حوزه آسیبهای اجتماعی خصوصا با محوریت کودکان انجام شده، گفت: لازم است با اتکا به طرحهای پژوهش محور، یک کار ریشهای با هم افزایی همه بخشهای مختلف در این زمینه صورت بگیرد.
مسلم حدیدی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه کرمانشاه در عین مشکلات فراوان دارای پتاسیلهای فراوانی هم هست، گفت: باید همصدا برای جذب اعتبارات به کرمانشاه با هدف توسعه زیرساخت های استان و رونق اقتصادی و اجتماعی تلاش کنیم.
وی از آمادگی جهاد دانشگاهی برای کمک به حل مشکلات استان در زمینههای مختلف یاد کرد و گفت: علاقمندیم تفاهم نامه همکاری در این زمینه با استانداری کرمانشاه منعقد کنیم.
حدیدی همچنین از سفر قریب الوقوع رئیس جهاد دانشگاهی کشور به کرمانشاه خبر داد که فرصتی مغتنم برای اقدامات سازنده و مثبت با همکاری مدیران ارشد استان خواهد بود.
مهدی عبدالمالکی معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی کرمانشاه نیز در این نشست فلسفه تشکیل جهاد دانشگاهی را ورود به کارهایی دانست که روی زمین مانده و بخش دولتی و خصوصی امکان حل کردن آنها را ندارند.
وی از جا انداختن ادبیات دانش بنیان از سوی جهاد دانشگاهی یاد کرد و افزود: امروز جهاد دانشگاهی کرمانشاه در این زمینه به بلوغ رسیده و تولید ۲۵ محصول دانش بنیان انحصاری و فعالیت بیش از ۱۵۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی در شرکت های فناور و دانش بنیان کرمانشاه گواهی بر این مدعاست.
عبدالمالکی با تاکید بر اینکه کرمانشاه با وجود همه این پتانسیلها مشکلات فراوانی دارد، از بیکاری به عنوان پاشنه آشیل این مشکلات یاد کرد و گفت: بخش عمده این بیکاری از نبود مهارت منشا می گیرد و متاسفانه آموزش هایی که برای راه اندازی اشتغال ارائه می شود نیز عمدتا کور است.
معاون آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی کرمانشاه یکی از حوزه هایی که می تواند به کمک حل معضل بیکاری کرمانشاه بیاید را مشاغل خانگی اعلام کرد که در پنج حوزه اصلی ظرفیت هایی در این زمینه در کرمانشاه شناسایی شده و افزود: موفقیت مشاغل خانگی در گرو دیدن یک زنجیره به هم پیوسته از صلاحیت فرد متقاضی تا آموزش های مفید و با کیفیت، تامین مالی و در نهایت خرید محصولات با حذف واسطهها است.
بیتا حامد مدیر گروه جامعه شناسی جهاد دانشگاهی کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه طی سالهای اخیر مطالعات گستردهای روی محلات محروم کرمانشاه داشتیم و دو سال نیز این مطالعات را با محوریت کودکان دنبال کردیم، افزود: متاسفانه آنطور که باید از این مطالعات استفاده نشد.
وی اظهار کرد: در حوزه کودکان محلات محروم طرحی داشتیم که در جهاد دانشگاهی مرکز نیز مصوب و البته تاکید شد بخشی از اعتبارات آن از سوی استان تامین شود که متاسفانه هنوز هیچ بخشی تامین این اعتبارات را عهده دار نشده است.
وی اشاره ای هم به راه اندازی دو دفتر تسهیلگری با هدف ارائه خدمات به محلات محروم داشت که حدود شش محله کرمانشاه را تحت پوشش دارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه