افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
روایت تارومار شدن منافقین در عملیات مرصاد
03 مرداد 1402 - 18:32
شناسه : 42916

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه به روایت چگونگی تارومار شدن منافقین در عملیات مرصاد پرداخت.

پ
پ

سرهنگ خلبان رحیم عینی، امروز (سوم مرداد) در نشستی خبری به مناسبت سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد (پنجم مرداد) به روایت این عملیات به عنوان عملیات پایانی دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: درست بعد از پایان جنگ تحمیلی و تصویب قطعنامه ۵۹۸، صدام و صدامیان وقتی دیدند دستشان از تهاجم به خاک کشورمان کوتاه شده و راهی برایشان باقی نمانده و منافقان هم روی دست آنها مانده‌اند، تصمیم گرفتند آخرین تلاش خود را هم برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی ایران، با کمک منافقین انجام دهند.

وی اضافه کرد: در جریان عملیات مرصاد، صدام و صدامیان که در طول سال‌های دفاع مقدس هیچ نتیجه‌ای نگرفته بودند، تلاش کردند تا به خیال خام خود به کمک منافقان ایران را تسخیر کنند که با مقاومت جانانه رزمندگان و نیروهای هوانیروز و ارتش و سپاه مواجه شده و تار و مار شدند.

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه در تشریح نحوه هجوم منافقین به خاک کشور در جریان عملیات مرصاد، گفت: زمانی که  ستون ۴۵۰۰ تا پنج هزار نفره منافقین با پشتیبانی آتش نیروهای هوایی صدام، با یک عملیات غافلگیرانه با شعار از “مهران تا تهران” وارد کشورمان شدند، منافقین بلافاصله با تانک‌ها و خودروهای نفربری که بعضا سرعت آنها به ۱۲۰ کیلومتر می‌رسید، از گردنه پاتاق عبور کرده و به سمت اسلام آبادغرب حرکت کردند.

عینی افزود: منافقین با توهم تسخیر چندروزه ایران، برنامه‌ریزی کرده بودند ۴۸ ساعته به تهران برسند و حتی استانداران و فرمانداران کشور را هم مشخص کرده بودند که اسناد آن هم اکنون در محل یادمان مرصاد موجود است و برای همه استان‌ها (آن زمان ایران ۲۴ استان داشت) استاندار و فرماندار تعیین کرده بودند و هر کس پست خود را هم می‌دانست.

وی اضافه کرد: ستون چند هزار نفره منافقین هنگامی که در پایان روز چهارم مرداد سال ۱۳۶۷ به شهرستان اسلام آبادغرب رسید، وارد شهر شده و باعث ایجاد رعب و وحشت در بین مردم شدند و زمانی هم که به بیمارستان شهر اسلام آبادغرب رسیدند، حتی به مجروحانی که روی تخت‌های این بیمارستان بستری بودند رحم نکردند و همه آنها را به شکل فجیعی روی همان تخت‌های بیمارستان به شهادت رساندند.

عینی تاکید کرد: منافقین زمانی که به سمت کرمانشاه هجوم آوردند، با مقابله مردم بومی و نیروهای نظامی مواجه شده و نزدیک کارخانه قند اسلام آباد غرب متوقف شدند.

وی ادامه داد: در همین حین خبر به تهران رسید و بلافاصله فرماندهان ارتش و سپاه به فکر طراحی عملیاتی علیه منافقین افتادند و در پایان روز چهارم مرداد شهید صیاد شیرازی به عنوان فرمانده عملیات مرصاد خود را به کرمانشاه رساند و در بیمارستان امام حسین(ع) شهر کرمانشاه با فرماندهان ارتش و سپاه مستقر در منطقه شور جنگی تشکیل داد که در این نشست تصمیم بر این شد که فردای همان روز یعنی روز پنجم مرداد نیروهای زمینی، نیروی هوایی همدان و هوانیروز کرمانشاه با پشتیبانی سایر پایگاه‌های هوانیروز عملیات را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه نزدیکی‌های صبح روز پنجم مرداد شهید صیاد شیرازی خلبانان هوانیروز را توجیه نظامی کرده بود تا بلافاصله بعد از روشن شدن هوا پروازها را به سمت منطقه انجام دهند، گفت: در این عملیات که قرارگاه فرماندهی آن در آسمان تشکیل شد و شهید صیاد در حال هدایت نیروهای هوانیروز در داخل یک بالگرد بود، وقتی ستون منافقین به گردنه “چهارزبر” رسیدند، خلبانان به دستور شهید صیاد به عنوان فرمانده عملیات، منافقین را هدف قرار داده که در پی اجرای این دستور با توجه به شرایط سوق الجیشی منطقه و کوهستانی بودن آن ستون منافقین کاملا منهدم شد.

عینی ادامه داد: در همین حین نیروهای سپاه نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه و تیپ‌های رزمی سپاه مستقر در منطقه در کنار نیروهای ارتش و نیروها و ایلات قومی مستقر در منطقه به منافقین هجوم آورده و خیلی از منافقین همان جا توسط رزمندگان به هلاکت رسیدند و آن دسته از منافقین هم که راهی جز تسلیم نداشتند، با خوردن سیانورهایی که همراه داشتند، خودکشی کردند.

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه با بیان اینکه عملیات مرصاد با رمز “یا علی” اجرا شد، گفت: این عملیات اگرچه در یک بازه زمانی کوتاه طراحی و اجرا شد، اما از نظر تاکتیکی پختگی لازم برای مواجهه با منافقین را داشت و در نهایت تومار منافقین را در هم پیچید.

وی با بیان اینکه در جریان عملیات مرصاد ۶۵ فروند بالگرد هوانیروز حضور داشتند، گفت: خلبانان هوانیروز در جریان این عملیات ۴۲۵ ساعت پرواز کرده و ۳۳۳۶ نفر از رزمندگان ارتش، سپاه و بسیج را هلی بورن (جابجا) کردیم.

عینی ادامه داد: در عملیات مرصاد حدود ۱۱۵ خودرو دشمن و ۳۰ دستگاه تانک  توسط بالگردهای هوانیروز منهدم شد.

وی تاکید کرد: رزمندگان اسلام در این عملیات در اوج اقتدار، عزت و شکوه با منافقین مقابله کردند و پرونده هشت ساله دفاع مقدس را بسته و برای همیشه طومار منافقین کوردل را در هم پیچیدند و اینگونه به تعبیر مقام معظم رهبری جنگی که از استان کرمانشاه شروع شده بود، با همین علمیات در همین استان خاتمه پیدا کرد.

عینی در ادامه با اشاره به نقش برجسته هوانیروز در کنار سایر رزمندگان در دوران دفاع مقدس، گفت: هوانیروز ارتش در طول هشت سال دفاع مقدس، جانانه در کنار دیگر رزمندگان در برابر صدام و صدامیان ایستاد  و تقریبا در تمامی عملیات های مشترک سپاه و ارتش در کنار رزمندگان بود.

وی افزود: هوانیروز در تمامی عملیات‌های دوران دفاع مقدس چند ماموریت شامل پشتیبانی نیروها وسط بالگردهای شکاری، انتقال مجروحین، رساندن آذوقه به رزمندگان و انجام هلی بورن(جابجایی) نیروها را بر عهده داشت و همواره همپای رزمندگان در دفاع از خاک کشور در برابر دشمن بعثی پای کار بود.

عینی با تاکید بر لزوم بازخوانی و تبیین عملیات مرصاد برای نسل جوان گفت: فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس باید رخدادهای مهمی نظیر عملیات مرصاد را بارها و بارها برای نسل جوان بازخوانی کنند، چرا که این عملیات غرورآفرین اوج عزت، شکوه و بالندگی رزمندگانی ایرانی را نشان می‌دهد و آنقدر ظرفیت دارد که بتواند به عنوان یک درس مهم در کتاب های درسی گنجانده شود.

عینی در ادامه با اشاره به ضرورت بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی برای نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: باید از این ظرفیت برای معرفی رخدادهای دوران دفاع مقدس استفاده کرده و نسل جوان و آیندگان را در جریان رذالت دشمنان بگذاریم.

وی در ادامه اشاره ای هم به اقتدار کنونی هوانیروز در کنار دیگر نیروهای مسلح شامل ارتش، سپاه و… داشت و گفت: هم اکنون در تمامی مرزها امنیت ۱۰۰ درصدی برقرار است و نیروهای هوانیروز همچون دیگر نیروهای مسلح تا آخرین قطره خون خود آماده جانفشانی در برابر دشمنان هستند.

عینی با اشاره به تجهیز بالگردهای هوانیروز به سامانه “دید در شب”، گفت: در حال حاضر بالگردهای هوانیروز برای دفاع از خاک وطن و خدمات رسانی به مردم در تمامی ساعات شبانه‌روز پای کار هستند.

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه جزء اولین شهرهایی بوده که تحت پوشش اورژانس هوایی قرار گرفته، گفت: اورژانس هوایی هوانیروز کرمانشاه در تمامی ساعات شبانه روز آماده خدمات‌رسانی به مردم مناطق صعب‌العبور استان‌های کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان و بخشی از کردستان است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷