افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 25 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33605 تعداد نوشته های امروز : 27×
گول ظاهر فریبنده این سبزی های تر و تازه را نخورید
31 تیر 1400 - 18:39
شناسه : 5340

سبزی کاری با آب آلوده معضلی که سالهاست در کرمانشاه ادامه دارد اما به نظر می رسد رفع کامل این معضل نیازمند حل مشکل تصفیه خانه شهر کرمانشاه و جلوگیری از ورود فاضلاب به آن است. 

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه، گول ظاهر فریبنده این سبزی های تر و تازه را نخوریدظاهری سبز و ‌تر و تازه دارند با برگه‌های پهن و خوش آب و رنگ هنگامی که به آن‌ها نگاه می‌کنی دوست داری مقداری  بچینی و همراه نهار یا شام صرف کنی.
 اینجا در منطقه درود فرامان و نزدیکی روستای تیشه کنی  سبزیجات زیادی کشت شده از ریحان و جعفری گرفته تا بامیه و فلفل سبز و گوجه، اما کافی است از این مزارع ۱۰۰ متر و گاهی ۵۰ متر دور شوی تا به رودخانه قره سو  یا بهتر بگویم فاضلاب خانه قره‌سو برسی حتما تا حالا متوجه شده اید که موضوع از چه قرار است؟ چشمتان روز بد نبیند بوی تعفن فاضلاب همه جا را پر کرده ازطرفی موتور‌های آب زیادی روی این رودخانه قرار دارد که آب را تا داخل این کشت‌ها پمپاژ می‌کند برای آبیاری تا یادم نرفته این را هم  اضافه کنم در مسیر حرکت به سمت این روستا حداقل ۵ وانت را دیدم که سبزی‌های آلوده را بار زده بودند و به طرف شهر کرمانشاه می‌بردند براساس مشاهدات گاهی افراد سود جو این سبزی‌های آلوده  را به نقاط مختلف شهر کرمانشاه و حتی سر زمین‌هایی که با آب سالم آبیاری می‌شوند می‌برند و  با قیمتی پایین‌تر به فروش می‌رسانند.

گول ظاهر فریبنده این سبزی های تر و تازه را نخوریدبعد از گذشت نیم ساعت ۳ تراکتور از راه می‌رسند به همراه کارشناسان مرکز بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه و جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی امروز قرار است با حکم قضایی این کشت‌های آلوده امحا شود تراکتور‌ها با دستگاه‌های مخصوصی که روی  آن‌ها نصب شده  سبزی‌ها  را زیر و رو و امحا می‌کنند.
 آشنا کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه می‌گوید: امروز پنج هکتار از سبزی کاری‌های آلوده را امحا می‌کنیم او می‌گوید: ماه قبل هم ۷هکتار سیب زمینی آلوده که با فاضلاب قره سو آبیاری شده بود را امحا کردیم.
هنوز مشخص نشده که دقیقا  چه میزان زمین در کرمانشاه با این آب آلوده آبیاری می‌شود، اما هر چه هست هر سال تکرار می‌شود.
با چند کشاورز گفتگو می‌کنم زنی عصبانی از راه می‌رسد می‌گوید: تنها منبع درآمدم همین کشت بود که امروز زیر و رو شد می‌گویم آیا می‌دانید چه خطراتی را با این سبزی‌های آلوده متوجه سلامت مردم می‌کنید می‌گوید: آبی به جز این آب آلوده در اختیار مان نیست پیرمرد دیگر می‌گوید: خود ما هم از این که  سبزی‌ها را با این آب آلوده آبیاری می‌کنیم  دل خوشی نداریم و می‌دانیم خطر بیماری متوجه مردم می‌شود و به همین دلیل هم از مسئولان می‌خواهیم آب تمیز و سالم در اختیار ما قرار دهند.
یکی از جوانان روستا می‌گوید: درست است که این سبزی‌ها با این آب آلوده آبیاری می‌شود، ولی دام‌های ما هم از همین آب مصرف می‌کنند پس این آلودگی متوجه آن‌ها هم هست  چرا که ما شیر و گوشت آن‌ها را می‌فروشیم.
 همه این‌ها نشان می‌دهد باید چاره‌ای اساسی برای این معضل اندیشیده شود سهرابی کارشناس بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه می‌گوید: این آب حاوی  فاضلاب انسانی و حتی بیمارستانی و مراکز صنعتی است که حاوی آلودگی‌های میکروبی انگلی و فلزات سنگین است و می‌تواند موجب بیماری‌های مختلفی در انسان شود او ادامه می‌دهد، چون معمولاً این سبزی‌ها به صورت خام مصرف می‌شود خطرات بیشتری  هم به دنبال خواهد داشت.
 اما چرا آب قره سو آلوده است؟
منشا رودخانه قره سو سراب معروف روانسر است، اما هنگام عبور این رودخانه  از شهر کرمانشاه فاضلاب‌های شهری وارد آن می‌شود.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه حدود ۶۵ درصد فاضلاب انسانی شهر کرمانشاه  در ۱۹ نقطه وارد رودخانه قره‌سو می‌شود.گول ظاهر فریبنده این سبزی های تر و تازه را نخورید
یاوری می‌افزاید: خشکسالی‌های اخیر هم  باعث کاهش دبی رودخانه  و افزایش آلودگی‌های آن شده است.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای استان می‌گوید: تصفیه خانه شهر کرمانشاه در قالب سه فاز طرحی شده که یک فاز آن اجرایی  و در مدار بهره‌برداری قرار گرفته و ۳۲۵ هزارنفر از جمعیت شهر کرمانشاه را پوشش داده است.  
شهبازی  می‌گوید: باقی‌مانده دو فاز تصفیه خانه که حدود ۴۶۰ کیلومتر است و ایستگاه‌های پمپاژی که این خطوط را در بعضی از نقاط به هم وصل می‌کند، حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند تا فاضلاب به طور کامل از قره‌سو جدا و تصفیه شود.
او اعتبارات تخصیص یافته برای فاضلاب شهر کرمانشاه را قطره چکانی می‌داند و می‌گوید: پارسال  فقط ۳۶ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد  که تنها ۱۱ میلیارد آن تخصیص یافت، اما امسال وضعیت بهتر است و  ۱۹۰ میلیارد تومان برای حل مشکل فاضلاب کرمانشاه تعیین شده که تاکنون ۷۲ میلیارد تومان آن  تخصیص یافته است.
اما به گفته مسئولان آبفای استان با توجه به وضع تخصیص اعتبارات  برنامه‌های این شرکت برای رفع  مشکل قره‌سو در یک سال محقق نمی‌شود.
قرار شده امسال اجرای بخشی از خطوط باقی مانده به پایان برسد و شروع فاز دوم آغاز شود و به این ترتیب دو سوم فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود.
با این اوضاع به نظر می‌رسد: سبزی کاری با آب آلوده رودخانه قره سو برای سال‌های آینده هم ادامه خواهد داشت و این آلودگی همچنان  وارد چرخه غذایی ما می‌شود اگر چه در کنار آن هر از گاهی این  کشت‌های آلوده ممکن است امحا شود، ولی  چرخه کشت همچنان ادامه خواهد داشت و باید بیشترمراقب استفاده ازسبزیجات باشیم.

خبرنگار: پروین شهسواری

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷