به گزارش افق کرمانشاه به نقل ازمدیکال نیوز، مطالعهای جدید نشان میدهد که بهترین صبحانه برای سلامت قلب، باید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری روزانه فرد را تأمین کند. این تحقیق بر تأثیر ترکیب کالری و کیفیت غذای صبحانه بر سلامت قلب متمرکز است و نتایج آن نشان میدهد که یک صبحانه سالم میتواند عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی، بهویژه در افراد مسن، را کاهش دهد.
این تحقیق که در اسپانیا انجام شده، به بررسی فواید رژیم مدیترانهای و تأثیر آن بر سلامت قلب پرداخته است. ۳۸۳ نفر در این مطالعه شرکت کردند که شامل زنان ۶۰ تا ۷۵ ساله و مردان ۵۵ تا ۷۵ ساله بودند. همه شرکتکنندگان اضافهوزن یا چاقی داشتند و شاخص توده بدنی (BMI) آنها بین ۲۷ تا ۴۰ کیلوگرم بر متر مربع بود. این افراد همچنین حداقل سه علامت از سندرم متابولیک را داشتند. پیگیری این تحقیق به مدت ۳۶ ماه انجام شد.
محققان دریافتند که صبحانهای که ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری روزانه را تأمین میکند، میتواند خطرات بیماریهای قلبی را کاهش دهد. در مقابل، افرادی که کمتر از ۲۰ درصد یا بیشتر از ۳۰ درصد کالری روزانه خود را در وعده صبحانه مصرف میکردند، با افزایش BMI و دور کمر بیشتری مواجه شدند. همچنین، این افراد سطوح بالاتری از تری گلیسیرید و سطوح پایینتری از HDL (کلسترول خوب) نسبت به کسانی که در صبحانه خود ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری روزانهشان را مصرف کرده بودند، داشتند.
برای ارزیابی کیفیت غذای صبحانه، محققان از شاخص تعادل وعده غذایی استفاده کردند که کیفیت وعده غذایی را بر اساس محتوای ۹ ماده مغذی اساسی ارزیابی میکند. این مواد شامل پروتئین، چربی کل، فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن، سدیم، قندهای افزوده و چربیهای اشباع شده است. بر اساس این شاخص، کیفیت صبحانه به سه سطح «بالا»، «متوسط» یا «کم» ارزیابی شد.
نتایج نشان داد که افرادی که صبحانههای با کیفیت پایین مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که صبحانههایی با کیفیت متوسط یا بالا داشتند، افزایش بیشتری در دور کمر، سطح تری گلیسیرید بالاتر، کلسترول HDL پایینتر و کاهش نرخ فیلتراسیون گلومرولی (نشاندهنده عملکرد کلیه) داشتند.
تری گلیسیریدها چربیهایی هستند که در خون جمع شده و میتوانند خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. از سوی دیگر، فیلتراسیون گلومرولی معیاری برای اندازهگیری عملکرد کلیه است که با کاهش آن میتوان به مشکلات کلیوی پی برد.
این مطالعه نشان میدهد که یک صبحانه سالم با تأمین کالری مناسب و مواد مغذی ضروری میتواند نه تنها به حفظ سلامت قلب کمک کند بلکه بر کیفیت زندگی و کاهش خطر بیماریهای متابولیک و قلبی اثرگذار باشد.
ثبت دیدگاه