به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، محققان آمریکایی در مطالعه اخیرشان موفق به شناسایی مکانیسم بیولوژیکی قرار گرفتن در معرض آرسنیک به طور طولانی مدت و احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و دیابت نوع ۲ شدهاند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیش از ۳۴ میلیون آمریکایی مبتلا به دیابت هستند و تقریباً ۹۰-۹۵ درصد از آنها مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. یکی از عوامل اصلی ابتلا به این بیماری قرار گرفتن در معرض سموم محیطی به ویژه قرار گرفتن در معرض آرسنیک مزمن است. نتایج مطالعات حاکی از آن است که آرسنیک بر تولید انسولین و حساسیت، سطح قند خون و پروفایل لیپیدها تاثیر میگذارد.
از آنجا که آرسنیک یک شبهفلز طبیعی است که در خاک یافت میشود، میتواند یکی از مهمترین آلایندههای آب آشامیدنی در سطح جهان باشد. آرسنیک تقریبا در تمام منابع آب زیرزمینی در آریزونا بهویژه در مناطق روستایی وجود دارد.
محققان در این مطالعه که به رهبری دکتر “دونا دی ژانگ” (Donna D. Zhang) انجام شد، موفق به کشف مکانیسم بیولوژیکی شدند که طی آن قرار گرفتن در معرض آرسنیک به مقاومت به انسولین و نابردباری گلوکزی منجر میشود.
محققان همچنین تأثیر قرار گرفتن در معرض آرسنیک بر فعال شدن فاکتور شبه هستهای ۲ مشتق از اریتروئید ۲ (NRF۲) را مورد بررسی قرار دادند. NRF۲ یک پروتئین است که نقش مهمی در حفظ هموستات سلولی ایفا میکند. محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض آرسنیک به فعال شدن طولانی مدت و غیرقابل کنترل NRF۲ منجر میشود که این موضوع نیز محرک پیشرفت سرطان و مقاومت در برابر درمان ضد سرطان است.
محققان امیدوارند که یافتههای این مطالعه بتواند به توسعه داروهای جدیدتر منجر شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه