به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، گروهی از پژوهشگران “دانشگاه پزشکی هاربین”(HMU) در چین، نوع جدیدی از مواد ضد باروری مردانه را توسعه دادهاند که به راحتی قابل برگشت است. آنها در مقاله پژوهشی خود، عناصری را که در تولید این روش پیشگیری از بارداری نقش داشتهاند و نحوه عملکرد این روش هنگام آزمایش روی موشها را شرح دادهاند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند، که سالانه تقریبا نیمی از بارداریها در سراسر جهان ناخواسته هستند و بسیاری از آنها به دلیل کافی نبودن اقدامات احتیاطی پیش از مقاربت جنسی رخ میدهند. مردان در حال حاضر فقط دو روش برای پیشگیری از بارداری دارند. این دور روش، کاندوم و وازکتومی هستند که هر دو نوع از نظر مردان، نامطلوب به شمار میروند. بنابراین پژوهشگران، یک روش کاملا جدید را برای پیشگیری از بارداری توسعه دادهاند. آنها نوعی هیدروژل ابداع کردهاند که در مجرای وابران قرار میگیرد و میتوان آن را با یک جریان فراصوت حذف کرد.
این هیدروژل پیشتر برای استفاده در بدن با مقاصد دیگر تأیید شده و بی خطر تلقی شده است. پژوهشگران، ترکیبات موسوم به “تیوکتال”(Thioketal) را به ژل اضافه کردند که پژوهشهای پیشین نشان دادهاند با قرار گرفتن در معرض مولکولهای حاوی اکسیژن از هم جدا میشوند. همچنین آنها مقدار کمی دیاکسید تیتانیوم را اضافه کردند که در حضور جریان فراصوت، اکسیژن آزاد میکند. هیدروژل به مجرای وابران تزریق میشود که لولههایی هستند که اسپرم را منتقل میکنند. انسداد این لولهها، انتقال اسپرم را در مرد متوقف میکند و در نتیجه، به جلوگیری از باردار شدن زن میانجامد. حذف این هیدروژل، با انتقال مقدار کمی از جریان فراصوت انجام میشود. این کار به آزاد شدن اکسیژن در دیاکسید تیتانیوم میانجامد که هیدروژل را تجزیه میکند و به پاکسازی آن میپردازد.
پژوهشگران، هیدروژل خود را روی موشهای آزمایشگاهی نر آزمایش کردند. به برخی از موشها هیدروژل داده شد، برخی از آنها وازکتومی را پشت سر گذاشتند و برخی دیگر “سالین”(saline) دریافت کردند. موشها پس از بهبودی اجازه یافتند تا با موشهای ماده جفتگیری کنند. فقط موشهایی که به آنها سالین داده شد، توانستند فرزند تولید کنند. همچنین پژوهشگران با استفاده از یک دستگاه فراصوت معمولی، ژل را از بدن موشها خارج کردند و دریافتند که این کار، توانایی تولید مثل را به طور کامل بازیابی میکند.
برای اطمینان از ایمنی این هیدروژل پیش از آغاز آزمایش در انسان، باید بررسیهای بیشتری انجام شود.
این پژوهش، در مجله “ACS Nano” به چاپ رسید.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه