به گزارش افق کرمانشاه به نقل از میزان ، منصور رضایی با توجه به نزدیک شدن به ایام پیاده روی اربعین به بیان توصیههایی برای شرکت کنندگان در این مراسم معنوی پرداخت و گفت: هنگام سفر به علت تغییر ساعت خواب و خوردن غذا سیستم ایمنی بدن تغییر پیدا میکند و مهمترین تغییری که ایجاد میشود تغییر در باکتریهای طبیعی روده است، باکتریهای مفید به نام پروبیوتیکها حین سفر از بین میرود و از این رو نیاز است این باکتریها را جبران کنیم و یکی از راهکارهای جبران این باکتریها مصرف ماست قبل، حین و پس از مصرف غذا است.
استفاده از ماست
وی ضمن اشاره به اینکه بهترین لبنیاتی که میتوان در سفر آن را توصیه کرد فقط ماست است، ادامه داد: شیر لاکتوز دارد و میتواند دستگاه گوارش را بهم بریزد و سبب اسهال مسافرتی شود، پنیر نیز ممکن است به سبب شور بودن مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد اما ماست مانند شیر فسادپذیر نیست و سبب آلرژی نمیشود، همچنین توجه به مصرف ماست به عنوان یک منبع مایعات در گرمای هوا از کم آبی و دهیدارته شدن بدن جلوگیری میکند و منبع خوبی از آب، املاح، ویتامین و پروتئین است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
رضایی با اشاره به اینکه از گذشتهها اصطلاحی با عنوان آب به آب شدن در سفر را داشتیم، اظهار کرد: اسهال مسافرتی به همین موضوع مربوط میشود و اگر باکتریهای مفید در حین سفر جبران نشود این عارضه را برای مسافران به همراه دارد.
استفاده از پروتئینهای حیوانی
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مواد ایمنی بخش در پروتئینهای حیوانی به خوبی یافت میشود، افزود: پروتئینهای حیوانی نظیر ماست، تخم مرغ و انواع گوشتها بهتر جذب میشوند و به علت داشتن روی، سلنیوم، ویتامین و مواد مفید دیگر سیستم ایمنی را بهبود میبخشند.
دسترسی به آب سالم و املاح
وی ضمن بیان اینکه یکی دیگر از مسائلی که در سفر به ویژه راهپیمایی اربعین با آن مواجه هستیم کم آبی و دهیدارته شدن به سبب گرمای هوا است، توضیح داد: در این سفر باید به آب سالم و املاح دسترسی داشته باشیم چرا که ما حین تعریق تنها آب از دست نمیدهیم و علاوه بر آب، املاح و ویتامین نیز از دست میدهیم که حتما باید جبران شوند، مواد غذایی که تمام این موارد را با هم دارد انواع میوهها، سبزیها، آش و سوپهای بهداشتی است که باید مراکز مطمئن و شناسنامهدار تهیه شود.
مصرف میوهها و سبزیجات قابل شستوشو و پوست کندن
این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه مصرف میوهها و سبزیجاتی توصیه میشود که قابل شستوشو، ضدعفونی و پوست کندن باشند، عنوان کرد: نمیتوان در این شرایط از انواع توتها استفاده کرد، اما مصرف میوههایی نظیر خیار، پرتقال، نارنگی، هندوانه، خربزه و به طور کلی میوههایی که پوست و لایه حفاظتی دارند، توصیه میشود، بهتر است از خوردنها میوهها و سبزیجاتی که امکان شستوشو، ضدعفونی و پوست کندن در آنها وجود ندارد خودداری کنیم.
ثبت دیدگاه