مریم اویسی با اشاره به عوارض تغذیه شیرخوار با شیر مصنوعی، گفت: برجسته ترین خطر شیر مصنوعی این است که فاقد عوامل ایمنی بخش موجود در شیر مادر است، درحالیکه این عوامل ایمنی بخش شیرخواران را در مقابل بسیاری از بیماریها حفاظت کرده و از مرگ آنان پیشگیری می کند، بنابراین شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه نمی شوند به میزان بالایی در معرض خطر ابتلاء به بسیاری از بیماریها هستند.
وی با بیان اینکه مصرف شیر مصنوعی مسئول مرگ سالانه یک میلیون شیرخوار در سراسر دنیاست، افزود: شیرخوارانی که با شیر مصنوعی تغذیه می شوند، در معرض بیماریهای تنفسی و گوارشی، اسهال و استفراغ، دل دردهای قولنجی و جمع شدن گاز، عفونت گوش، عفونت ادراری، مننژیت، اگزما، آسم، آلرژی …. قرار می گیرند و در صورت ابتلاء، شدت این بیماریها و نیاز به بستری شدن آنها نیز بیشتر است.
به گفته اویسی شیرمادر باعث افزایش قدرت ایمنی و بهره هوشی کودک می شود و علاوه بر دهها فایده در سنین کودکی، نقش موثری در پیشگیری از بیماری های مزمن غیر واگیر در سنین بزرگسالی دارد.
اویسی عنوان کرد: افرادی که از شیر مادر تغذیه کرده اند، در آینده خیلی کمتر دچار گرفتگی رگهای قلب، پرفشاری خون، دیابت، پوکی استخوان، بیماری های بدخیم و … می شوند.
وی افزود: همچنین تماس پوستی نوزاد شیرخوار و مادر، بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر از همان ساعات اول زندگی و ادامه تغذیه با شیر مادر و تماس مکرر کودک با بدن مادر در جریان شیردهی، موجب احساس آرامش و تحکیم پیوند عاطفی بین مادر و شیرخوار می شود.
به گفته اویسی ترکیب شیر هر مادر ویژه نیازهای فرزندش است و در هر نوبت شیردهی و بسته به نیازهای شیرخوار برای رشد،تکامل و سن شیرخوار ترکیب آن تفاوت می کند.
اویسی با اشاره به فواید شیرمادر، گفت: شیردهی در تأمین سلامتی مادر هم نقش مهمی داشته و باعث پیشگیری از بیماریهای متعدد از جمله پوکی استخوان، انواع بیماریهای بدخیم، مشکلات روحی و … می شود. همچنین کمک می کند مادر اضافه وزن دوران بارداری را سریعتر و سالمتر از دست بدهد.
اویسی در ادامه با بیان اینکه اکثر مادران باور دارند که تغذیه با شیرمادر برای کودکان بهترین تغذیه است، گفت: سازمان جهانی بهداشت با توصیه بر تغذیه انحصاری شیرخواران با شیرمادر در شش ماه اول زندگی و سپس تداوم شیردهی همراه با غذاهای کمکی تا پایان دو سالگی، این باور را حمایت می کند.
وی عنوان کرد: با وجود این عقیده و شروع شیردهی برای اکثریت نوزادان، متاسفانه تعدادی از کودکان زیر شش ماه کشور به دلیل اشتغال مادران آنها بطور انحصاری با شیرمادر تغذیه نمیشوند، در حالیکه حمایت از مادران و فراهم کردن امکانات شیردهی در محیط کار، با افزایش مدت تغذیه با شیرمادر و سلامت مادر و کودک همراه است.
اویسی با بیان اینکه با وجود نیاز مادران به حمایت، روش هایی وجود دارد که مادران با رعایت آن می توانند کودکان خود را از این موهبت الهی بهره مند سازند، گفت: داشتن برنامه ریزی قبلی، تداوم شیردهی در ساعاتی از روز که مادر در منزل می باشد، استفاده از ساعت مرخصی شیردهی، احداث مهد کودک و اتاق شیردهی در ادارات، حمایت کلیه مسئولین از مادران شیرده و…از جمله این روشها است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه